sandale-la-comanda

Și care altul să fie unul dintre ingredientele fericirii din punct de vedere vestimentar pentru sezonul care se anunță călduros, dacă nu picioarele goale și încălțămintea comodă? Sandalele sunt un must-have încă din perioada egiptenilor și a grecilor antici. Aceste tipuri de încălțări ușoare s-au dovedit a fi unisex datorită versatilității materialului și utilizării lor. Sigur că în epoca modernă, încălțămintea a căpătat alte valențe în paralel cu istoria modei, schimbările sociale, politice, economice și religioase.

Astfel, după emanciparea femeii din anii ‘20, trendurile au evoluat, designerii au găsit inspirație în inovare, iar din anii 2000 până în prezent a devenit un spectacol urban care nu poate avea o uniformitate bine definită.

Sandalele nu pot fi încadrate în vreun tipar anume sau asociate piese passé, ci rămân o piesă statement în zilele noastre de vară. Sezonul estival este ideal ca picioarele să respire după lunile friguroase, iar tu să te bucuri de ținute cât mai colorate. Cu toate că sandalele sunt cele mai vechi tipuri de încălțări, nu e nevoie să îți neglijezi garderoba, ci să îți reînnoiești continuu aspectul cu acest element de bază. Dacă vrei să arăți diferit în fiecare zi de vară, lasă-ne să te ghidăm pentru a găsi stilul potrivit ție.

 

1. Sandale boho sau wedge 


Le știi, sunt printre cele mai populare. Sandalele wedge au de obicei au o curea la gleznă și talpa înaltă, din plută și cu un aer super boho. Pe lângă faptul că sunt extrem de confortabile, sunt potrivite și pentru evenimente în aer liber. Pot fi asortate ușor cu rochițe înflorate sau tonuri pastelate. De ce nu, armonizate la un cocktail la lăsarea serii cu o pereche de jeanși, o cămașă vaporoasă și o geantă în ton cu sandalele. Versatile, huh?

sandale-piele-romane

2. Flip Flop

 

Nu există vară fără ele, nu există picior mai aerisit decât flip flop. Sunt atât de chill și casual încât sunt ready to wear la cumpărături, mers la plajă sau diverse activități prin oraș care necesită deplasare rapidă. Sunt de aruncat în valiză în vacanță. Sunt de asortat la diverse ținute boeme pe care le poți crea doar tu prin stilul tău aparte. Flip flop sunt de purtat fie la o rochie vaporoasă de vară, fie la pantaloni ușori evazați.

 

3. Mule sau saboții sandaletă

 

Sandalele mule nu vor dispărea absolut niciodată. Sunt atât de mișto de purtat și comode, că nu prea ai cum să nu le vezi. Seamănă izbitor de bine cu saboții, însă diferența e că nu sunt închise în față. Cu un aer șaptezecist, sandalele mule se potrivesc minunat cu un decor în sudul Franței, la piscină și relaxare. Revenind în România lui 2022, acestea pot fi asortate perfect cu rochii de inspirație Halston.

4. Gladiator sau romane

 

Chiar nelipsite din dressing, fără nicio scuză. Sunt ușoare ca o pană, rezistente ca pentru război și au o estetică simetrică atât de plăcută, încât pot fi purtate absolut cu orice. Nu e de mirare că gladiatorii purtau aceste sandale romane în cele mai crâncene lupte. Designul creat din împletituri și material din piele este de referință pentru perioada anilor ‘60, când epoca hippie a explodat. Sandalele de inspirație romană oferă un look lejer, relaxat și poate înlocui cu succes adidașii.

 

sandale-gladiator

5. Sandalele cu toc

 

Cum să încheiem altfel dacă nu într-o manieră elegantă, degajată și sexy? Cine zice că vara se renunță la tocuri, a greșit. Mai ales că vara e sezonul activităților în aer liber sau în săli extravagante unde nunțile sunt evenimentele principale ale verii. De asemenea, sandalele cu toc sunt binevenite și la birou. Mențin picioarele răcoroase, confortabile și se asociază de minune cu fuste creion și bluze fără mâneci. Poartă orice tip de tocuri ți se potrivește. Picioarele tale le vor iubi.

sandale-la-comanda

 

Esențial pentru sezonul călduros care bate la ușă. Sperăm că te-am influențat în vreun fel pozitiv să îți dai seama care stil de sandale ți se potrivește și cum îți gândești ținutele de acum încolo. Dacă vara se lasă așteptată, intră pe Ana Fashion, fă o călătorie în shopul nostru online și haide să vedem cum vrei să arate sandalele mult visate. Sunt doar pentru tine, exclusiv făcute la comandă.